Ziua păsărilor

Posted on 5 aprilie 2011. Filed under: Uncategorized | Etichete:, , , |

În timp ce pentru mulţi 1 aprilie este Ziua Păcălelilor, pentru ornitologi, prima zi a lui aprilie înseamnă Ziua Păsărilor. Sărbătorită, mai ales în perioada interbelică, Ziua Păsărilor a fost “reinaugurată” din 1993.
Filiala Sud a Bibliotecii Județene Vrancea a fost gazda sărbătoririi acestui eveniment, la care au participat elevii clasei a II-a B, de la şcoala Nicolae Iorga, însoțiți de doamna bibliotecară, Adriana Măciucă. Copiii au vizionat câteva prezentări despre importanţa ocrotirii păsărilor, specii pe cale de dispariție, au luat parte la un concurs de recunoaștere a unor specii de păsări din țara noastră, au recitat poezii și au aflat diverse curiozități din lumea păsărilor.
“Manifestarea are ca scop, sensibilizarea copiilor în legătură cu importanţa protecţiei păsărilor, organisme indispensabile menţinerii echilibrului ecologic.”(Coordonator Liliana Mocanu)
În România, această sărbatoare își are originea în perioada dintre cele două războaie mondiale, fiind sărbătorită mai ales în școli, dar a fost treptat abandonată în anii 1945-1950. Din 1993, Societatea Ornitologică Română, organizație neguvernamentală de forță ( în domeniu), a depus eforturi pentru a stimula profesorii de biologie să readucă în actualitate această zi tradițională a păsărilor. În luna martie a anului 1994, Ministerul Învățământului și Științei, în urma solicitării SOR, și-a declarat acordul pentru organizarea în școli a Zilei Păsărilor și a anuntat în acest sens inspectoratele școlare județene. De atunci, 1 aprilie – Ziua Păsărilor – este sărbătorită, în fiecare an, în România.

Reclame

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: